Luovu turhasta – Kierrätä hyvää!

UUDEN VUODEN SIIVOUSTALKOOT

Vuosi vaihtui ja uusi alkoi Kirppiksillämme vilkkaana. Hyväntuulisia lomalaisia pyörii rekkien ja hyllyjen välissä ostoksilla. Joukossa on paljon myös heitä, jotka ovat tuoneet mukanaan lahjoitettavaa tavaraa. Laittavat vanhan kiertoon, jotta tilalle voi tulla jotain heille uutta.

Kaappeja siivotaankin monessa taloudessa ahkerasti myös heti joulun jälkeen ja ylimääräiselle tavaralle haetaan jatkosijoituskohdetta. Ilahduttavan moni tuo lahjoituksensa Kirppiksemme. Joulutavaraakin alkaa tulla takaisinpäin heti joulunpyhien jälkeen, joten meillä alkaa uusi joulu heti edellisen päätyttyä. Mutta kaikenlaista muutakin on joulutavaran lisäksi löytynyt kaappien kätköistä edelleen eteenpäin annettavaksi.

Pientä keskustelua asiakkaiden kanssa käytäessä yllättävän moni kuitenkin kertoo, kuinka vaikeaa lopulta onkaan luopua jostain. Tavaraan kiinnittyy helposti, vaikka se jo olisikin itselleen tarpeetonta. Ajoittain kannattaa kuitenkin katsella elinympäristöään kriittisin silmin ja tehdä vähän ronskimpaakin karsintaa. Jokaiselle on varmasti kertyneenä tavaraa, joka joutaa saman tien roskiin. Tyhjiä purkkeja ja purnukoita, vanhentunutta kosmetiikkaa ja purkin jämiä, parittomia sukkia (joita kyllä voi käyttää vaikkapa pesupähkinöiden kanssa pyykätessä), vanhoja lehtiä, muuta paperiroskaa ja niin edelleen.

KIERRÄTÄ HYVÄÄ MEIDÄN KANSSAMME

Mutta tämän lisäksi itse kullakin löytyy varmasti käyttökelpoista, ehjää ja puhdasta tavaraa, joka joutaa kaappien kätköistä uusiin seikkailuihin. Esimerkiksi, kuinka monta puhelimen laturia on taloudessasi? Entä kuinka monta niistä tarvitset – ja kuinka moni ylipäätään sopii perheesi nykyisiin puhelimiin? Kun raivaat vanhaa pois, vapautat samalla tilaa uusille energioille. Ja kun oikein intoudut tekemään inventaariota, niin muistathan, Kirppiksille voit lahjoittaa mainiosti myös sesonkien ulkopuolista tavaraa. Ja hyvä nyrkkisääntö tavaran kunnon määrittämiseksi on esimerkiksi se, että maksaisitko siitä itse vielä 2 euroa tai kehtaisitko/antaisitko sen vielä ystävällesi.

Kierrättäminen ei ole vain trendikästä vaan se on ekologisesti ja eettisesti merkittävä teko. Tämän lisäksi ostamalla tai lahjoittamalla SPR-Kirppisten kautta, olet osa maailmanlaajuista avunannon ketjua. Näin mahdollistat myös osastojen toimintaa, ystävä- ja ensiaputoimintaa, joihin suuri osa SPR-Kirppisten tuotoista ohjautuu.

Länsi-Suomen piirin alueella 12 myymäläämme palvelevat sinua ilomielin. Lahjoita ylimääräistä tavaraa edelleen kiertoon. Tervetuloa ostoksille – edullisesti ja ekologisesti!

Kaisa Natri
SPR-Kirppikset Keski-Suomi

bty