Inspiraatiot esille

LÖYDÄ SISÄINEN KIRPPUSI!

Vaatteiden metsästystä kirppikseltä helpottaa suuresti se, että lähtökohtaisesti tykkää vaatteista, pukeutumisesta ja asusteista. Kirppismetsästyshenkeen auttaa myös, jos tykkää fiilistellä vaatteita ja vaatteilla. Kirppistelyn avulla on myös mahdollista oppia ja kerätä enemmän tietoa vaatteista ja materiaaleista, aikakausista ja tyyleistä. Kirppikseltä löytää perusvaatteita, vähänkäytettyjä vaatteita sekä ihan uusia yksilöitä kierrätettynä. Kirppistely ei siis ehdottomasti tarkoita sitä, että pitäisi pukeutua esim. retro- tai vintagetyyliin. Ja mikä tärkeintä tavaran, tekstiilin ja vaatteiden kierrätys on äärimmäisen ekologista ja säästää luontoa sekä luonnonvaroja! Ja bonuksena muun hyvä päälle kierrättäminen ja kirppistely säästää myös lompakkoasi. Hyvin pidetty ja hyvin hoidettu, hyvästä materiaalista valmistettu vaate ja tekstiili kestää käytössä käyttäjältä toiselle. Kirppistele siis rohkeasti, se kannattaa!

SPR-Kirppismyymälät ovat kuin kierrätystavarataloja; tarjontaa ja valikoimaa on runsaasti. Kirppistuotteet ovat siististi lajiteltu omilla osastoillaan, ja tuotteiden löytäminen on helppoa. SPR-kirppiksillä huomioimme myös sesongit ja vuodenajat tuotteiden esillepanoissa. Myös erilaiset tapahtumat ja juhlapyhät huomioidaan kierrätysmyymälöidemme esillepanoissa. Olipa siis vuodenaika mikä tahansa, arki tai juhla – tule SPR-Kirppikselle ja INSPIROIDU!

5 HYVÄÄ SYYTÄ ALOITTAA KIERRÄTTÄMINEN & SECONDHAND SHOPPAILU

Usein kirpputoreilta käydään etsimässä halpoja huonekaluja ensiasuntoon. Tai käydään hakemassa juhlatyyliin sopivaa asua/asustetta tietyn aikakauden juhlalookkiin. Kirpputorilla tai nykyään second-hand shopeissa löytöjen tekeminen voi olla myös paljon enemmän kuin vain satunnaiset kerrat vuodessa. Myös kierrättäminen ja ympäristön ekoteot puhuttelevat ihmisiä entistä enemmän tänä päivänä. Kierrätyksessä on monia hyviä puolia. Tässä 5 hyvää syytä ostaa kierrätettyä vuonna 2020!

1. Persoonallisuus ja erottautuminen muista!
Jokaisella meistä on omat mieltymykset ja asiat, jotka kiinnostavat. Ole rohkeasti uniikki ja oma itsesi! Niin pukeutumisessa kuin kodin sisustamisessa, tee sellaisia persoonallisia ja omannäköisiä löytöjä, jotka ilahduttavat itseäsi ja miellyttävät omaa silmääsi. Aina ei tarvitse mennä trendien perässä, vaan voi luoda rohkeasti omia, uusia trendejä.

2. Ympäristö kiittää!
Ostamalla käytettyä tuet kiertotaloutta ja toisen turhat tavarat pääsevät käyttöön, eivätkä päädy kaatopaikalle tai kaappien kätköihin. Uusien tavaroiden ja vaatteiden tuottamiseen kuluu valtavasti luonnonvaroja, joten käytettynä ostaminen on aina ympäristölle parempi ekoteko.

3. Säästä rahaa!
Tämä tuntuu lompakossa mukavalta. Käytetty on melkeinpä aina uutta edullisempaa. Voit tehdä Super-hyviä löytöjä, vain muutamilla euroilla. Joskus saatat löytää täysin käyttämättömiä vaatteita, joissa on vielä alkuperäiset hintalaputkin paikallaan.

4. DIY inspiraatio.
Anna jollekin tavaralle, vaatteelle tai kankaalle uusi elämä tuunaamalla sitä. Kirpparit voivat olla aarreaittoja Do it yourself-ihmisille. Ostin joskus kirppikseltä vanhan mikron lasialustan, ja se sai uuden elämän koiran ruoka-astioiden alustarjottimena. Tyyli on vapaa ja mielikuvituksella ei ole rajaa! Vanhoista lakanoista tai t-paidoista voi tehdä kestorättejä, mitkä ovat tällä hetkellä IN!

5. Hyvä mieli, parempi omatunto!
Kierrättämällä ja ostamalla kierrätettyä tulee hyvä mieli antaessaan tavaroille uuden elämän. Käytettyjen vaatteiden ostaminen estää vaatteita päätymästä kaatopaikalle ja taas ympäristö kiittää ja tuo parempaa omaatuntoa. Jos etsit tiettyä tuotetta kirpparilta, niin sen löytyminen tuntuu hyvältä, se on kuin lottovoitto, ja sen tähden tavaraa arvostaakin enemmän.

”Pitkäkin matka täytyy aloittaa yhdellä askeleella.”
Aloita kierrätysmatkasi jo tänään – poikkea SPR-Kirppikselle!

Olemme Sinua palveleva asiakasystävällinen ja viihtyisä kirpputorimyymälä Kokkolassa, Vaasassa, Seinäjoella ja Jyväskylässä. Lisätietoja www.spr-kirppis.fi#sprkirppis

Tervetuloa meille! ♥

KIRPPIS-SISUSTUS = YHDISTELE, SEKOITTELE JA KOKEILE ROHKEASTI!

Kirppistavara-, tekstiili- ja vaate saattaa suurissa kasoissa, muovipusseissa ja säkeissä näyttää arvottomalta krääsältä. On taito blokata lahjoitusten seasta sisustuksellisesti arvokasta ja yhdisteltävää tavaraa. Tyylien yhdistely, sekoittelu ja kokeilu mahdollistuvat erilaisten lahjoitusten ja hyvän mielikuvituksen ansiosta.

Esillepanojen merkitys, tavaroiden yhdistely ja sekoittelu kirppiksen myymäläsisustuksessa on ensiarvoisen tärkeää. Vaarana kirppiksillä on, että hyvä ja hieno tavara hukkuu tavarapaljouden joukkoon, ellei sitä saada pelastettua kokonaisuuksien osaksi. Tälle ajatukselle annetaan yhä enemmän painoarvoa, joka näkyy meillä käytännössä siinä, että Kirppismyymälöidemme esillepanoihin on omat tekijänsä. On tärkeää saada ajankohtaisia ja vaihtuvia kuvia esillepanoista myös sosiaalisen mediaan. Seuraa siis aktiivisesti Facebook sekä Instagram päivityksiämme ja poimi niistä itsellesi parhaat ideat!

Trendinä sisustuksessa näyttää nyt v. 2018 olevan värien ja rouheampien materiaalien uskaliaampi käyttö. Sisustuslehtiä selaillessa voi huomata nykytrendin olevan suopea kirppismaailmaa kohtaan ja tietysti myös ekologisuutta halutaan tuoda esille monin eri tavoin. Tavarapaljous ahdistaa useita ihmisiä ja ajatus vähemmästä materiasta valtaa alaa meillä ja maailmalla. Toivottavasti tämä näkyy meillä kirppiksillä positiivisesti – eikä sitä vastoin kaatopaikoilla.

KIRPPISLÖYDÖILLÄ HENKEVYYTTÄ JA ELOA SISUSTUKSEEN

Kirppissisustamisen haasteena on osata yhdistää itse tyylejä ja suuntauksia, värimaailmoja ja kuoseja. Sisustusalan liikkeissä esillepanot eivät ole niin haasteellisia, kun tavara on uutta ja ennalta tiedossa olevaa sekä väritykseltä ja teemalta samaa genreä. Kirppisesillepanoissa ei sitä vastoin voi koskaan ennalta tietää mitä löytyy, vaan esillepanot tehdään lahjoitusten ehdoilla. Erilaisia teemoja mietittäessä onkin hyvä kerätä teemaan liittyvää tavaraa jo etukäteen. Teemoittain tehdyissä esillepanoissa vanha ja käytettykin tavara saa ”tukea” muista samanhenkisistä tavaroista. Ne saavat vielä arvoisensa mahdollisuuden tulla uudelleen nähdyksi sitä varten rakennetussa ympäristössä ja pääsevät näin uuteen kotiin esille. Kaikki eivät tietenkään halua vanhaa tai käytettyä omaan sisutukseensa. Voi kuitenkin ajatella jonkin vanhan huonekalun, koriste-esineen tai tekstiilin tuovan syvyyttä ja kodikkuutta muuten vielä vallalla olevaan ”kliiniseen” nykyajan sisutustrendiin. Kirppislöydöt ja vanhat tavarat tuovat ehkä juuri sitä ”henkevyyttä” ja rouheutta sisustukseen ja tyyliin. Tällaisista yksityiskohdista voi muodostua myös varsinaisia katseen vangitsijoita sisustuksen keskipisteinä.

OMANNÄKÖINEN KOTI KIRPPISTYYLIIN

Tärkeintä kaikessa sisustamisessa kuitenkin on, että koti näyttää ja tuntuu omalta viihtyisältä paikalta ja on oman elämän näköinen koti. Ole siis rohkea, kokeile, yhdistele ja riko rajoja, erehdy ja kokeile toisella tavalla! Kirppikseltä ostetut sisutuksen elementit antavat tähän mahdollisuuden ainakin hintansa puolesta uudestaan ja uudestaan.

♦♦♦♦♦

Tule tutustumaan SPR-Kirppisten Second-Hand sisustusratkaisuihin!