Liity Punaisen Ristin jäseneksi

Punaisen Ristin jäseneksi voit liittyä esimerkiksi internetissä (www.punainenristi.fi/membership). Jäsenet saavat Avun maailma -jäsenlehden kautta tietoa järjestön toiminnasta ja tukevat jäsenmaksullaan avustustoimintaa lähellä ja kaukana. Punaisen Ristin luottamuselimessä toimivan henkilön pitää olla jäsen. Jäsenyys on kannanotto Punaisen Ristin edustamien asioiden puolesta.

Punaisen Ristin vapaaehtoiset

Vapaaehtoisuus on yksi kantavista Punaisen Ristin periaatteista. Vapaaehtoisena voi toimia kuka tahansa järjestön periaatteita kannattava henkilö. Piirin alueella järjestettävästä toiminnasta löydät varmasti itsellesi sopivaa tekemistä. Vapaaehtoiseksi voit ilmoittautua myös täältä.

Vapaaehtoistoiminnasta voit kysellä tarkemmin oman alueesi osastosta tai SPR-Kirppikseltä.

Länsi-Suomen piirissä on 70 osastoa, joissa on monenlaisia toimintaryhmiä toteuttamassa Punaisen Ristin aatetta. Piirin tehtävä on tukea ja ohjata osastojen toimintaa.

Jokainen voi löytää oman tapansa olla mukana Punaisen Ristin avunketjussa. Lue lisää eri toimintamuodoista täältä ja ota yhteyttä.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

SPR-Kirppikset ovat Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin omistama Kirppismyymäläketju. Ensimmäinen Kirppismyymälä on perustettu v. 1994 Nurmoon. Vuonna 2020 Kirppismyymälöitä on piirin alueella 7.

Työn ja toimintamme tarkoitus

SPR-Kirppiksillä myydään lahjoituksena saatua puhdasta ja ehjää tavaraa ja toimitetaan apua kotimaan paikalliseen avustustyöhön sekä kansainväliseen vaateapuun. SPR -Kirppiksien tuotto käytetään auttamis- ja vapaaehtoistoimintojen tukemiseen SPR:n Länsi-Suomen piirin alueella. Teemme yhteistyötä SPR:n paikallisten osastojen kanssa, alueidemme TE-palveluiden kanssa sekä kaupunkien, kuntien ja kuntayhtymien kanssa.

Punaisen Ristin toiminta perustuu seitsemälle periaatteelle:

Inhimillisyys
Tasapuolisuus
Puolueettomuus
Riippumattomuus
Vapaaehtoisuus
Yleismaailmallisuus
Ykseys

Työn ja toimintamme viestit

SPR-Kirppiksillä toimimme ja teemme työtä SPR Länsi-Suomen piirissä yhdessä asetettujen arvojen ja pääviestien mukaisesti. Olemme sekä yhteiskumppanimme ja asiakkaamme silmiin avoin, palvelualtis, aikaansaava ja yhteistyökykyinen toimija ja palveluntuottaja.

Auttaja lähellä sinua
– Olemme hyvää tekevä ja kierrättävä joukkue!
Kaikki on luotu auttamaan
– Toimimme yhdessä yhteiskunnan ja ympäristön apuna kierrättäen, ohjaten ja avustaen!
Löydä oma tapasi auttaa

– Luomme positiivisia kohtaamisia ihmisten kesken!
Apua sinun avullasi
– Tarjoamme monipuolista tekemistä ja merkityksellistä työtä!