Kesäpotpuri by SPR-Kirppis

Näin sadonkorjuun aikaan on hyvä summata yhteen myös SPR-Kirppisketjun kuluvan kesän kuulumisia ja kerätä yhteen tärkeimmät asiat tiiviiksi paketiksi luettavaksi.

Kesäaika on SPR-Kirppiksillä ehkä parhainta ja kiireisintä sesonkia. Ihmiset lomailevat ja rentoutuvat, kiertelevät ja etsivät, hakevat ja tekevät löytöjä! Kesällä ja lomalla on aikaa katsella ja ihmetellä. Ja sitähän meillä Kirppiksillä riittää – katseltavaa ja löydettävää! Ja vaikka kesä alkaakin vähitellen jäädä taakse olemme SPR-Kirppiksillä valmiina ottamaan vastaan taas syksyn; koululaiset, opiskelijat, töihin palaavat ja kaikki muut!

SPR-Kirppiksillä on ehtinyt tapahtua kesällä yhtä ja toista. On ollut erilaisia kamppiksia, kesätarjouksia (joista osa jatkuu edelleen), tapahtumia, uutisia ja tiedotteita. Koska kesäaika on meillä niin kiireistä aikaa, emme ole ehtineet päivittää blogiamme, joten tässä pientä koostetta ja kivaa kesäsekoitusta kaikesta tähän asti tapahtuneesta. Ole hyvä!

 

Kesäkumikampanja vol. 2019, EA-taidot ja Punaisen Ristin jäsenyys

Älä pane itseäsi hengiltä – suojaudu taudeilta, älä tunteilta!

Tänä kesänä olimme auttamassa ihmisiä varautumaan pitkään ja ”kuumaan” kesään SPR-Kirppismyymälöiden kautta jakamalla myymälöissämme koko kesän ajan kesäkumeja sekä monipuolista tietoa seksuaaliterveydestä, terveydestä yleisesti sekä ensiaputaitojen tärkeydestä!

Suomen Punainen Risti ei auta ihmisiä pelkästään katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluta heitä varautumaan niihin. Järjestömme kannustaa ihmisiä hoitamaan myös terveyttään, seksuaaliterveyttään ja pitämään huolta toisistamme ensiaputaitojen hankkimisessa ja päivittämisessä!

#kesäkumi kampanjan sanoma liittyy vahvasti seksuaaliterveystyöhön ja seksuaalivalistukseen, johon kuuluu turvallisesta ja vastuullisesta seksistä keskusteleminen ja tiedottaminen. Seksuaalisen ja sukupuolisen moninaisuuden ymmärtäminen on myös osa seksuaaliterveystyötä. Kaikilla on oikeus, velvollisuus ja vastuu turvalliseen seksiin!

Kesäkumi ja sen sanoma kuuluu tänä kesänä myös SPR-Kirppisketjun ”Vastuullinen kesä SPR-Kirppiksiltä” kesäkampanjaan!

Kesäkumikampanjaa toteuttavat YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Muista päivittää aika ajoin myös omaa EA osaamistasi! Onnettomuuden tai hädän hetkellä taidoistasi on hyötyä itsellesi, läheisillesi ja toisille. Seuraa ilmoitteluamme, EA-kursseja järjestetään myös osassa SPR-Kirppismyymälöistä.

Tarjoamme elintärkeää apua sinun avullasi – Punaisen Ristin jäsenenä olet osa isoa ja tärkeää avun ja auttamisen ketjua! Auttaminen ei vaadi mahdottomia, mutta antaa paljon. Me kaikki voimme omalta osaltamme osallistua auttamisen ketjuun jollain tavalla – kukin mahdollisuuksiemme mukaan. Auttamisen tapa voi olla juuri Punaisen Ristin jäsenyys! Jäsenmaksun maksaminen on helppo tapa tukea vapaaehtoistyötä- ja toimintaa omalla paikkakunnalla.

Jäseneksi voit liittyä netissä tästä! ja SPR-Kirppismyymälöissä. Jäsenetuna saat 10% alennuksen ostoksistasi kaikissa SPR-Kirppiksissä sekä osassa myymälöistä jaamme mukaasi vielä kahvipaketin.

Jäsenmaksu on 20 euroa, ja alle 29-vuotiaille 10 euroa. Jäsenyys on voimassa kalenterivuoden kerrallaan. Voit halutessasi valita myös ainaisjäsenyyden, jolloin maksat vain yhden kerran 300 euroa. Myös yritys ja organisaatio voi olla jäsen! Yritysjäsenyydestä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä suoraan SPR-Kirppisten toimialapäällikköihin tai SPR Länsi-Suomen piiriin.

Löydä sinäkin oma tapasi auttaa, yhdessä olemme enemmän!

Kierrätys ja kestävä kehitys on ehdottomasti IN

Kestävä kehitys tarkoittaa kehitystä, joka turvaa nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Kestävä kehitys ja kierrätys ovat siis ehdottomasti IN.

Kestävä kehitys ei kuitenkaan viittaa ainoastaan ympäristön kestävään kehitykseen, vaan se huomioi myös ihmiset, taloudelliset näkökohdat ja ihmisoikeudet. Jokainen meistä voi osallistua omilla valinnoillaan!

Ympäristöasiat, yritys- ja yhteiskuntavastuu sekä kestävä kehitys puhututtavat ihmisiä yhä enemmän! Kestävän kehityksen mukaiset arvot ja periaatteet ohjaavat ihmisten osto- ja kulutuskäyttäytymistä enenevissä määrin.

Ympäristötietoisuus, ympäristöasioiden huomioiminen ja niistä tiedottaminen ovat ajan hermolla toimivan yrityksen, organisaation ja toimijan valttikortti. SPR-Kirppisketju on tehnyt valinnan olla juuri tällainen toimija omalla toimialalla.

Lahjoittamalla SPR-Kirppikselle olet osa kestävän yhteiskunnan rakentamista. Samalla autat meitä yhteiskuntavastuullisessa työllistämistyössämme ja luot tärkeää työtä ja osallisuutta sitä tarvitseville!

Erityisesti haluamme muistuttaa, että otamme vastaan myös yritysten ja organisaatioiden isompia lahjoituseriä. Teemme myös todella mielellämme yhteistyötä yritysten ja organisaatioiden kanssa kestävään kehitykseen ja kierrätykseen liittyen – sekä ympäristöasiat että yhteiskuntavastuullisuuden huomioiden.

Toivotamme ja haastamme kaikki kestävän kehityksen ja kierrätyksen sekä inhimillisen elämän turvaamisen arvot kanssamme jakavat yritykset ja organisaatiot liittymään Suomen Punaisen Ristin jäseneksi kestävämmän yhteiskunnan rakentamisessa ja inhimillisen elämän turvan takaamiseksi nyt ja tulevaisuudessa!

Suomalainen design – onko parempaa

Suomalaiset vaatteet ja asusteet, kuten kengät ja laukut, sekä tekstiilit ja lasitavarat ovat tunnettuja paitsi laadukkuudestaan myös kauniista ja ajattomasta muotoilusta. Yhä useampi ”kirppistelijä” etsiikin intohimoisesti jonkun toisen kiertoon laittamaa suomalaista design vaatetta ja asustetta omaksi aarteekseen. Myös me olemme sen SPR-Kirppiksillä huomanneet, ja useissa myymälöissämme on erikseen esillä suomalaiset design tuotteet – vaatteet, asusteet, tekstiilit sekä lasitavara, helpottamassa asiakkaidemme löytämisenhalua. Erityisesti vanhempi suomalainen design on tällä hetkellä todella haluttua ja kysyttyä.

Tämän blogitekstin kirjoittajana tunnustan häpeällisesti, että olen ollut todella huono vaatteiden kierrättäjä ja kiertotalouden kannattaja. Onneksi olen sittemmin asian tiimoilta kunnostautunut. Asiaa on luonnollisesti edesauttanut tiedon karttuminen ja nykyinen työni SPR-Kirppis myymälässä Hyvin pidetty ja huollettu, erityisesti suomalainen design kestää käytössä todella pitkään – oli kyse sitten vaatteesta, asusteesta, tekstiilistä tai lasi/keramiikka tuotteesta! Olenkin löytänyt itsestäni aidon kotimaisuuden puolesta puhujan ja kannattajan. Siksi olenkin aidosti iloinen ja tyytyväinen aina kun ehdin tekemään upeita sprkirppislöytöjä. Tule Sinäkin löytämään ja hakemaan ihanat ja halutut kotimaiset kierrätystuotteet meiltä, SPR-Kirppis myymälöistä!

 

Retro rokkaa ja kasari on POP

”Retroilu” erottuu tämän hetken kokonaisvaltaisena trendinä erityisen runsaasti, varsinkin Kirppisalalla. Vanhojen hyvien aikojen ja tuotteiden, sekä kotimaisten että ulkomaisten, arvostus ja nostalgia menneisiin aikoihin esimerkiksi juuri pukeutumisen ja sisustuksen kautta ovat osa retroa elämäntapaa. Erottuvimmillaan tämä kuvastuu tietenkin pukeutumisessa, kodintekstiileissä ja muussa sisustuksessa. Vaikka retro viittaa tuotteisiin, jotka on otettu uudelleen valmistukseen, osa retroksi laskettavista vaatteista, huonekaluista ja muista tuotteista ovat itsekin jo ikääntyneet sen verran, että niitä myydään eteenpäin tai annetaan kierrätykseen. Retron hankkiminen käytettynä on myös vahvasti ekologista kierrättämistä. Onneksemme saamme kierrättää hyvää myös SPR-Kirppiksillä retron ja kaiken muun menneen muodossa. Lahjoituksissamme on usein mukana arvokasta ja vielä laadukasta retroa vaatteesta, huonekaluun, tekstiiliin ja/tai lasitavaraan.

Viimeisimpänä villityksenä (kirjoittajalle ei ehkä niinkään) on kasarin, eli 80-luvun vaatetuksen ja tyylin uudelleen tuleminen – toki tämän päivän leimalla. Itse kasarilapsena en missään tapauksessa kaipaa enää kivipestyjä kokofarkkuasuja tai kreppiraudalla poltettuja hiuspehkoja! Näkyypä katukuvassa tänä kesänä myös kasariajoilta tuttuja tennissukkia jälleen käytössä, ja muodissa. Ja yhtä ylös vedettyinä, kuin ne aikanaankin olivat! Mutta tämän kaiken tiesi jo aikanaan muodin ikoninen Coco Chanel todetessaan, ”Fashion Changes, But Style Endures”. Meiltä SPR-Kirppismyymälöistä, jos jostakin löydät juuri sinulle sopivan tyylin, vaikka muoti ja vaikutteet vaihtuvatkin!

Koko Suomen SPR-Kirppis

Länsi-Suomen alueella sijaitsee kaksitoista SPR-Kirppismyymälää. SPR-Kirppiksiltä voi napata mukaan kierrätettyjä hyvänmielen tuotteita moneen kesämenoon kuten mökkisisustukseen tai festaripukeutumiseen. SPR-Kirppisten kirppismyynnin tulot käytetään Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin alueella paikalliseen toimintaan eli muun muassa avustus- ja katastrofityöhön sekä vapaaehtoisten kouluttamiseen ystävätoimintaan ja ensiapu- ja valmiustoimintaan. SPR Länsi-Suomen piirin toiminta on tavallisten suomalaisten ihmisten auttamista erilaisissa haastavissa tilanteissa. Olemme mukana esimerkiksi monilla festareilla ja muissa kesätapahtumissa ensiapupisteellä. Nuoriso- ja vanhustyö ovat myös ydintyötämme. Tätä toimintaa rahoitetaan mm. kirppistemme tuotolla. Valtaosa meille lahjoitetuista vaatteista myydään täällä kotimaassa ja myös varat ohjataan kotimaiseen toimintaamme. Jyväskylän Kirrin SPR-kirppikseltä lähtee tarkkojen sääntöjen mukaan lajiteltuja ja pakattuja vaatteita ja muita tarvikkeita myös Tampereella sijaitsevaan ulkomaanavun logistiikkakeskukseemme Kalkkuun, josta ne taas ohjataan katastrofialueille ja muihin ulkomaan avustuskohteisiimme.

Kiertotalouden edistäminen on yksi SPR-Kirppisten toiminnan tärkeimpiä lähtökohtia. Toiselle turha tavara voi olla toisen aarre. Meille lahjoitetaan eniten tavaraa keväisin ja alkukesäisin, kun ihmiset tekevät kevät- ja kesäsiivouksia. Seuraava lahjoituspiikki osuu syyskaudelle. Toki lahjoitustavaraa tulee tasaiseen tahtiin myös kesäaikaan, jolloin itselle tarpeettomaksi käynyttä tavaraa saatetaan raivata pois esimerkiksi kesämökeiltä. Lahjoitustavaran tulee olla ehjää, siistiä ja puhdasta.

Nykyisin on vallalla monenlaisia trendejä ja tyylisuuntia, joten niin pukeutumisen kuin sisustusesineidenkin puolella kaikkien aikakausien tavaroille löytyy kysyntää ja omat faninsa. Monet vaateharrastajat myös ostavat meiltä vaatteita, tekstiiliä ja muuta tavaraa myös materiaaliksi, josta he muokkaavat ommellen omanlaisia asujaan tai ”tuunaavat” edelleen. Makupaloja SPR-Kirppiksien tuotevalikoimasta julkaistaan myös kunkin kirppiksen omalla Facebook- ja Instagram-sivuilla. Kannattaakin siis napata esimerkiksi oman paikkakunnan ja alueen SPR-Kirppis seurantaan somessa!

Aina sitä ei muista reissulle lähtiessään ottaa aivan kaikkea tarpeellista mukaan. Onneksi SPR-Kirppiksellä voi käydä paikkaamassa kapsäkkien puutteita! Tervetuloa meille SPR-Kirppismyymälöihin ympäri Suomen!

 

PS.
Tervetuloa lipaskerääjäksi

Nälkäpäivän lipaskeräys järjestetään torstaina – lauantaina 26.-28.9. Pääsetkö sinä mukaan auttamaan?

Voit valita keräyspäivän itse ja kerätä juuri sen aikaa, mikä itsellesi sopii. Jo tunnissa autat paljon!

Lipaskerääjänä autat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä saamaan tarvitsemansa avun. Apuasi tarvitsevat juuri nyt niin sotaa pakolaisleireille paenneet syyrialaiset lapset kuin Suomessa tulipalossa kotinsa menettäneet.

Älä epäröi, vaan ilmoittaudu mukaan lipaskerääjäksi jo tänään. Ilmoittautumalla etukäteen varmistat, että sinun paikkakuntasi keräyksestä vastaava vapaaehtoinen tietää, että haluat osallistua. Näin hän pystyy ohjeistamaan sinut keräyksen käytännön asioihin. Lue lisää!

Leppoisen lämmintä loppukesää ja syksyn alkua.
Nähdään ja kohdataan SPR-Kirppiksillä!