DIY by SPR-Kirppis

TEE-SE-ITSE

Auton ikkunat jäässä. Hengitys huurussa. Ei auta – se on nyt syksy ja illat pimenevät entisestään kohti joulua. Mikä ihana ajatus kääriytyä sohvannurkkaan hämyiseen kynttilänvaloon… Leppoisan fiilistelyn lisäksi syksy on tee-se-itse -ihmisen, tai sellaiseksi aikovan, kulta-aikaa!

Nyt on oivallinen hetki kaivaa esiin sisäinen tuunaajasi. Jos et sellainen vielä ole, niin kurkkaahan vaikkapa Pinterestiä, joka pursuaa toinen toistaan herkullisempia vinkkejä ja ideoita. Ja Kirppiksemme taas pursuavat toinen toistaan herkullisempia tee-se-itse -materiaaleja työstettäväksi.

”No, mutta en mä osaa…” No, mutta tottakai sinä osaat! Usein näyttävät itsetehdyt koristeet ja esineet osoittautuvat hyvinkin helposti toteutettaviksi. Ja materiaalit Kirppiksiltämme hankittuina sen verran edullisiksi, että uskaltaa senkin puolesta lähteä rohkeasti kokeilemaan. Esimerkiksi kirjat tarjoavat vaikka mitä vaihtoehtoja työstettäväksi. Vanhan kirjan taitelluista sivuista saat ihania koristeita ja kansista vaikkapa upeita kortteja. Ja poisto kirjoja saat Kirppiksiltämme superhalvalla. Koristelun määrästä riippuen vanhasta kirjasta taiteltu näyttävä koriste maksaa noin 0,10 – 1 euron välillä. Oman kodin koristelun lisäksi niistä saa myös aivan ihania lahjoja vaikkapa tulevaksi jouluksi. Eikä ole vaikeaa vaan päinvastoin ihanan rentouttavaa ja terapeuttista puuhaa. Jos oma mielikuvitus ei riitä, niin sitten vaan sitä Pinterestiä selaamaan, niin johan löytyy helppoja taitteluohjeita.

Edullinen ja moneen taipuva materiaali on myös denim. Jos ei omat farkkuvarastot riitä, niin farkkujakin on myymälöissämme runsaasti ja edullisesti. Farkusta saat nopeasti leikattua ohutta kudetta ja vaikkapa isolla virkkuukoukulla tehtynä näyttäviä sisustuselementtejä ja käyttöesineitä. Ei ole vaikeaa aloittelijallekaan ja vain mielikuvitus on rajana. Materiaaleja riittää ja näppärimmät tuunaajat surauttavat vaikka solmioista mekon!

Kirppistemme pohjattomassa aarreaitassa vain taivas on kattona. Napit, nepit, soljet, nyörit, vetskarit, laukun sangat, nahka, pitsit, langat, koristeet… ja niin edelleen. Kaiken tämän ja vielä vähän enemmänkin löydät meiltä. Tee-se-itse – ja kierrätysmateriaalit taipuvat vaikka mihin. Edullisesti ja ekologisesti SPR-Kirppiksiltä!

Tervetuloa syksyisille DIY-ostoksille SPR-Kirppiksille!

Hankekoordinaattori Kaisa Natri
Osaamisella on merkitystä – hanke
Keski-Suomen SPR-Kirppikset