Inspiraatiota sisustukseen kirppislöydöillä

Yhdistele, sekoittele ja kokeile rohkeasti

Monenmoinen kirppistavara saattaa suurissa kasoissa, muovipusseissa ja säkeissä näyttää arvottomalta krääsältä. On kuitenkin taito sinänsä blokata lahjoitusten seasta sisustuksellisesti arvokasta ja yhdisteltävää tavaraa. Tyylien yhdistely, sekoittelu ja kokeilu mahdollistuvat erilaisten lahjoitusten ja hyvän mielikuvituksen ansiosta.

Trendinä sisustuksessa näyttää nyt v. 2018 olevan värien ja rouheampien materiaalien uskaliaampi käyttö. Sisustuslehtiä selaillessa voi huomata nykytrendin olevan suopea kirppismaailmaa kohtaan ja tietysti myös ekologisuutta halutaan tuoda esille monin eri tavoin. Tavarapaljous ahdistaa useita ihmisiä ja ajatus vähemmästä materiasta valtaa alaa meillä ja maailmalla. Toivottavasti tämä näkyy meillä kirppiksillä positiivisesti – eikä sitä vastoin kaatopaikoilla.

Esillepanojen merkitys ja tavaroiden yhdistely kirppiksen myymäläsisustuksessa on ensiarvoisen tärkeää. Vaarana kirppiksillä on, että hyvä ja hieno tavara hukkuu tavarapaljouden joukkoon, ellei sitä saada pelastettua kokonaisuuksien osaksi. Tälle ajatukselle tullaan antamaan yhä enemmän painoarvoa, joka näkyy meillä käytännössä siinä, että Kirppismyymälöidemme esillepanoihin on omat tekijänsä. On tärkeää saada ajankohtaisia ja vaihtuvia kuvia esillepanoista myös sosiaalisen mediaan. Seuraa siis aktiivisesti Facebook sekä Instagram päivityksiämme ja poimi niistä itsellesi parhaat ideat!

Kirppislöydöillä ”henkevyyttä” sisustukseen

Kirppissisustamisen haasteena on osata yhdistää itse tyylejä ja suuntauksia, värimaailmoja ja kuoseja. Sisustusalan liikkeissä esillepanot eivät ole niin haasteellisia, kun tavara on uutta ja ennalta tiedossa olevaa sekä väritykseltä ja teemalta samaa genreä. Kirppisesillepanoissa ei sitä vastoin voi koskaan ennalta tietää mitä löytyy, vaan esillepanot tehdään lahjoitusten ehdoilla. Erilaisia teemoja mietittäessä onkin hyvä kerätä teemaan liittyvää tavaraa jo etukäteen. Teemoittain tehdyissä esillepanoissa vanha ja käytettykin tavara saa ”tukea” muista samanhenkisistä tavaroista. Ne saavat vielä arvoisensa mahdollisuuden tulla uudelleen nähdyksi sitä varten rakennetussa ympäristössä ja pääsevät näin uuteen kotiin esille. Kaikki eivät tietenkään halua vanhaa tai käytettyä omaan sisutukseensa. Voi kuitenkin ajatella jonkin vanhan huonekalun, koriste-esineen tai tekstiilin tuovan syvyyttä ja kodikkuutta muuten vielä vallalla olevaan ”kliiniseen” nykyajan sisutustrendiin. Kirppislöydöt ja vanhat tavarat tuovat ehkä juuri sitä ”henkevyyttä” ja rouheutta sisustukseen ja tyyliin. Tällaisista yksityiskohdista voi muodostua myös varsinaisia katseen vangitsijoita sisustuksen keskipisteinä.

Omannäköinen koti kirppistyyliin

Tärkeintä kaikessa sisustamisessa kuitenkin on, että koti näyttää ja tuntuu omalta viihtyisältä paikalta ja on oman elämän näköinen koti. Ole siis rohkea, kokeile, yhdistele ja riko rajoja, erehdy ja kokeile toisella tavalla! kirppikseltä ostetut sisutuksen elementit antavat tähän mahdollisuuden ainakin hintansa puolesta.

Tulemme näkymään Kokkolan Rakenna, Sisusta ja Asu messuilla syyskuussa 2018. Tuomme messuilla esille ekologisen ja kierrätysteeman mukaisia sisustamisen mahdollisuuksia. Infoamme tästä lisää lähempänä!

Kevät on uusiutumisen aikaa monin eri tavoin, ihanaa sisustamisen kevättä kaikille!

Terveisin,
SPR-Kirppisketju