Inspiraatiot esille

LÖYDÄ SISÄINEN KIRPPUSI!

Vaatteiden metsästystä kirppikseltä helpottaa suuresti se, että lähtökohtaisesti tykkää vaatteista, pukeutumisesta ja asusteista. Kirppismetsästyshenkeen auttaa myös, jos tykkää fiilistellä vaatteita ja vaatteilla. Kirppistelyn avulla on myös mahdollista oppia ja kerätä enemmän tietoa vaatteista ja materiaaleista, aikakausista ja tyyleistä. Kirppikseltä löytää perusvaatteita, vähänkäytettyjä vaatteita sekä ihan uusia yksilöitä kierrätettynä. Kirppistely ei siis ehdottomasti tarkoita sitä, että pitäisi pukeutua esim. retro- tai vintagetyyliin. Ja mikä tärkeintä tavaran, tekstiilin ja vaatteiden kierrätys on äärimmäisen ekologista ja säästää luontoa sekä luonnonvaroja! Ja bonuksena muun hyvä päälle kierrättäminen ja kirppistely säästää myös lompakkoasi. Hyvin pidetty ja hyvin hoidettu, hyvästä materiaalista valmistettu vaate ja tekstiili kestää käytössä käyttäjältä toiselle. Kirppistele siis rohkeasti, se kannattaa!

SPR-Kirppismyymälät ovat kuin kierrätystavarataloja; tarjontaa ja valikoimaa on runsaasti. Kirppistuotteet ovat siististi lajiteltu omilla osastoillaan, ja tuotteiden löytäminen on helppoa. SPR-kirppiksillä huomioimme myös sesongit ja vuodenajat tuotteiden esillepanoissa. Myös erilaiset tapahtumat ja juhlapyhät huomioidaan kierrätysmyymälöidemme esillepanoissa. Olipa siis vuodenaika mikä tahansa, arki tai juhla – tule SPR-Kirppikselle ja INSPIROIDU!

INSPIROIDU VINTAGESTA, RETROSTA JA AJATTOMASTA TYYLISTÄ!

Vintage tarkoittaa menneiden vuosikymmenten vaatteita ja esineitä. Nykyisin termi on laajentunut kuvaamaan kaikkea vanhaa, mutta yleensä vintagella tarkoitetaan kuitenkin 1920-1960-luvuilla valmistettuja vaatekappaleita ja asusteita.

Vintage sanana on peräisin ranskakielisestä sanasta ”vendage”, joka tarkoittaa vuosikertaa. Alun perin termiä vintage on käytetty viinien yhteydessä, ajan kuluessa sana levisi muodin maailmaan. Vintagevaatteisiin pukeutuminen on sekä ekologista että persoonallista!

1970,- 80- ja 90-luvun hengen mukainen retrotyyli valloittaa myös! Värien juhlaa ja ilotulitusta – oranssit, keltaiset, vihreät ja siniset sävyt ovat omiaan luomaan retrotyylin fiiliksen. Voimakkaat värit pukeutumisessa ja vaatteissa kokevat retrotyylin kautta toisen tulemisen. Ja niinhän se on, että muoti ei ole koskaan pois muodista – aika vain muuttuu ja ajan hengessä kaikki ”vanha” voidaan tyylitellä uudelleen! Tarvitset vain ideoita ja inspiraatiota, jota löydät SPR-Kirppikseltä!

Ajattomat klassikot kuten mekot, paidat, tunikat ja hameet pallo- ja raitakuvioilla ovat ikisuosikkeja, jotka eivät mene koskaan pois muodista. Myös aina muodikas merihenkinen tyyli valloittaa kesällä. Kesä ja merihenkinentyyli kulkevat käsi kädessä, olipa vuosi tai vuosisata mikä tahansa. Raidallinen tai pallokuvioinen paita on todellinen klassikko, joka näyttää hyvältä niin hameen kuin farkkujenkin kanssa.

Saamme päivittäin lahjoituksena todella hyväkuntoisia ja välillä myös täysin käyttämättömiä vaatteita, kenkiä, koruja, laukkuja ja muita asusteita.

Tervetuloa meille! ♥

KIRPPIS-SISUSTUS = YHDISTELE, SEKOITTELE JA KOKEILE ROHKEASTI!

Kirppistavara-, tekstiili- ja vaate saattaa suurissa kasoissa, muovipusseissa ja säkeissä näyttää arvottomalta krääsältä. On taito blokata lahjoitusten seasta sisustuksellisesti arvokasta ja yhdisteltävää tavaraa. Tyylien yhdistely, sekoittelu ja kokeilu mahdollistuvat erilaisten lahjoitusten ja hyvän mielikuvituksen ansiosta.

Esillepanojen merkitys, tavaroiden yhdistely ja sekoittelu kirppiksen myymäläsisustuksessa on ensiarvoisen tärkeää. Vaarana kirppiksillä on, että hyvä ja hieno tavara hukkuu tavarapaljouden joukkoon, ellei sitä saada pelastettua kokonaisuuksien osaksi. Tälle ajatukselle annetaan yhä enemmän painoarvoa, joka näkyy meillä käytännössä siinä, että Kirppismyymälöidemme esillepanoihin on omat tekijänsä. On tärkeää saada ajankohtaisia ja vaihtuvia kuvia esillepanoista myös sosiaalisen mediaan. Seuraa siis aktiivisesti Facebook sekä Instagram päivityksiämme ja poimi niistä itsellesi parhaat ideat!

Trendinä sisustuksessa näyttää nyt v. 2018 olevan värien ja rouheampien materiaalien uskaliaampi käyttö. Sisustuslehtiä selaillessa voi huomata nykytrendin olevan suopea kirppismaailmaa kohtaan ja tietysti myös ekologisuutta halutaan tuoda esille monin eri tavoin. Tavarapaljous ahdistaa useita ihmisiä ja ajatus vähemmästä materiasta valtaa alaa meillä ja maailmalla. Toivottavasti tämä näkyy meillä kirppiksillä positiivisesti – eikä sitä vastoin kaatopaikoilla.

KIRPPISLÖYDÖILLÄ HENKEVYYTTÄ JA ELOA SISUSTUKSEEN

Kirppissisustamisen haasteena on osata yhdistää itse tyylejä ja suuntauksia, värimaailmoja ja kuoseja. Sisustusalan liikkeissä esillepanot eivät ole niin haasteellisia, kun tavara on uutta ja ennalta tiedossa olevaa sekä väritykseltä ja teemalta samaa genreä. Kirppisesillepanoissa ei sitä vastoin voi koskaan ennalta tietää mitä löytyy, vaan esillepanot tehdään lahjoitusten ehdoilla. Erilaisia teemoja mietittäessä onkin hyvä kerätä teemaan liittyvää tavaraa jo etukäteen. Teemoittain tehdyissä esillepanoissa vanha ja käytettykin tavara saa ”tukea” muista samanhenkisistä tavaroista. Ne saavat vielä arvoisensa mahdollisuuden tulla uudelleen nähdyksi sitä varten rakennetussa ympäristössä ja pääsevät näin uuteen kotiin esille. Kaikki eivät tietenkään halua vanhaa tai käytettyä omaan sisutukseensa. Voi kuitenkin ajatella jonkin vanhan huonekalun, koriste-esineen tai tekstiilin tuovan syvyyttä ja kodikkuutta muuten vielä vallalla olevaan ”kliiniseen” nykyajan sisutustrendiin. Kirppislöydöt ja vanhat tavarat tuovat ehkä juuri sitä ”henkevyyttä” ja rouheutta sisustukseen ja tyyliin. Tällaisista yksityiskohdista voi muodostua myös varsinaisia katseen vangitsijoita sisustuksen keskipisteinä.

OMANNÄKÖINEN KOTI KIRPPISTYYLIIN

Tärkeintä kaikessa sisustamisessa kuitenkin on, että koti näyttää ja tuntuu omalta viihtyisältä paikalta ja on oman elämän näköinen koti. Ole siis rohkea, kokeile, yhdistele ja riko rajoja, erehdy ja kokeile toisella tavalla! Kirppikseltä ostetut sisutuksen elementit antavat tähän mahdollisuuden ainakin hintansa puolesta uudestaan ja uudestaan.

♦♦♦♦♦

Olemme mukana Kokkolan Rakenna, Sisusta ja Asu messuilla 22.-23.9 2018.
Tuomme messuilla esille ekologisen ja kierrätysteeman mukaisia sisustamisen mahdollisuuksia.
Infoamme tästä lisää lähempänä!